Alegeri Rusia. Apel la "boicotarea" alegerilor

Opozantul rus de extremă-stângă Serghei Udalțov, eliberat după patru ani și jumătate de închisoare, a chemat joi la "boicotarea" alegerilor prezidențiale din martie 2018, criticându-i atât pe Vladimir Putin, cât și pe adversarul acestuia, Aleksei Navalnîi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Puterea înșală modificând legislația cu privire la alegeri. Candidații indezirabili sunt eliminați. Aceste alegeri sunt necinstite. (...) Opinia mea este că ele trebuie boicotate masiv", a declarat Udalțov într-o conferință de presă.

Serghei Udalțov a fost eliberat marți după ce a executat o pedeapsă de patru ani și jumătate de închisoare pentru organizarea unor "tulburări masive" în timpul manifestațiilor din 6 mai 2012, în ajunul învestirii lui Vladimir Putin pentru un al treilea mandat prezidențial.

"Acești patru ani și jumătate în detenție nu mi-au schimbat poziția față de putere. Rămân un critic ferm", a insistat Udalțov.

"Politica reformelor neoliberale duce Rusia în impas și împiedică industria națională să se dezvolte", a explicat el, exprimându-și în schimb sprijinul față de anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

Udalțov a fost unul dintre liderii opoziției în timpul amplelor demonstrații organizate în iarna 2011-2012 la Moscova împotriva Kremlinului. Formațiunea sa, Frontul Stângii, a reprezentat flancul stâng al mișcării de protest în timpul căreia au avut loc ciocniri între manifestanți și poliție.

El a explicat că nu intenționează să participe la prezidențiale în martie anul viitor din cauza unor "obstacole juridice" pe care le reprezintă condamnările sale. Dar deși s-a declarat gata să protesteze, el a refuzat să se alăture acțiunilor lui Aleksei Navalnîi, care a scos zeci de mii de ruși în stradă împotriva corupției în ultimele luni și vrea să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din martie.

"Nu este candidatul meu, suntem gata să ieșim în stradă împotriva corupției, dar nu să fim folosiți drept carne de tun", a explicat el.

"Astăzi, obiectivul opoziției ruse este de a efectua la rândul ei această întoarcere spre stânga revendicată peste tot în lume", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel