EXCLUSIV  ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA, rezultat sondaj DCNews

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA, sondaj. Aproape trei milioane de alegători cu drept de vot din Republica Moldova sunt chemaţi duminică, 24 februarie, la urne pentru a alege noul parlament de la Chişinău, în cadrul unui scrutin ce are loc simultan cu un referendum privind reducerea numărului de deputaţi, de la 101 la 61. În acest context, DCNews a lansat următorul sondaj: „Republica Moldova. Cine credeți că va câștiga alegerile duminică?”.

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA, rezultat sondaj. Aproape 4.900 de persoane au optat pentru varianta „nu știu", mai exact 59,8% din cei care au votat. Mai departe, 1664 au optat pentru Partidul Socialiștilor (20,6%) al lui Igor Dodon, în timp ce 1063 consideră că marele câștigător va fi Partidul Democrat (13,1%). La mare distanță, cu 403 voturi (5,00%) se află blocul electoral de centru-dreapta ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate - PAS şi Partidul Platforma Dreptate şi Adevăr – PPDA.

(w670)

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA, rezultat sondaj. Pentru a accede în parlament, partidele trebuie să depăşească pragul electoral de 6% din totalul de voturi, iar blocurile electorale - 8%.

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA, rezultat sondaj. Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor fi monitorizate de peste 4.000 de observatori naţionali şi internaţionali. Asociaţia Promo-LEX, care monitorizează procesul electoral din Republica Moldova, a anunţat că nu-şi va prezenta rapoartele duminică, întrucât Comisia Electorală a emis o decizie prin care interzice observatorilor să facă declaraţii publice în timpul votării. Asociaţia a anunţat că va publica, după închiderea secţiilor de votare, trei rapoarte privind desfăşurarea scrutinului, iar a doua zi, la ora 11:00, va susţine o conferinţă de presă referitor la alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel