Alegeri Republica Moldova. Comisia Electorală confirmă: Au rămas FĂRĂ buletine de vot

Autorităţile din Republica Moldova au anunţat, duminică, epuizarea, înainte de ora oficială de închidere a urnelor, a buletinelor de vot repartizate la secţia de votare deschisă pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în localitatea germană Frankfurt.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Comisia Electorală Centrală, "la secţia de votare nr. 1/349, din Frankfurt, Republica Federala Germania, au fost epuizate cele 5.000 de buletine de vot, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral".

Oficialii moldoveni le-au recomandat alegătorilor care nu mai pot vota la Frankfurt să se deplaseze la secţii de votare din apropiere. "Comisia informează că au fost întreprinse toate măsurile de comunicare în vederea redirecţionării cetăţenilor pentru a-şi exercita dreptul de vot la cea mai apropiată secţie de votare, unde mai sunt disponibile buletine de vot", se precizează în comunicat, transmite Agerpres.

Până la ora 20:00, la secţiile de votare din străinătate au votat peste 240.000 de alegători, cu aproape 90.000 mai mult decât în primul tur.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova se confruntă candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel