Alegeri Republica Moldova. Atac cibernetic asupra postului TV Moldtelecom

Difuzarea canalelor TV pentru abonații operatorului național de televiziune și internet, Moldtelecom a fost sistată timp de aproximativ o oră pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Problemele au fost sesizate de abonați între orele 19.00 și 19.30, ulterior fiind remediate, transmite zdg.

Reprezentanții companiei Moldtelecom nu au comunicat cauza problemelor tehnice și dacă acestea au legătură cu scrutinul prezidențial. Compania nu a venit cu o reacție oficială pe platformele pe care le gestionează, transmite ZdG.

Mai multe canale de telegram afiliate socialiștilor au scris că operatorul național ar fi fost supus unui atac cibernetic, fără a fi oferite alte detalii. Moldtelecom este operatorul național de telecomunicații și totodată cea mai mare companie de telecomunicații din Republica Moldova.

Conform Unimedia, Sistemul informaţional automatizat de stat „Alegeri” (denumit în continuare SIAS „Alegeri”) a fost astăzi, pe parcursul zilei, supus mai multor atacuri cibernetice. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

„Cu suportul colegilor din serviciile guvernamentale, care asigură securitatea cibernetică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, s-a reușit să respingem aceste atacuri și ele nu au avut un impact negativ simțitor asupra procesului de organizare a alegerilor”, a anunțat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, în cadrul briefingului CEC de la ora 18.00.

În speță, atacul a fost manifestat prin apeluri abuzive de la mai multe numere de telefoane. În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că scopul atacului cibernetic a fost de a bloca rețeaua abonatului. Totodată, operatorii de telefonie mobilă au confirmat faptul că atacul a fost produs de peste hotarele Republicii Moldova.

În acest context, SPIA a anunțat că va iniția o cauză penală în baza indicilor art. 27 și art. 261/1, Cod Penal al Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel