Alegeri Republica Moldova: 11 secţii de votare deschise în România; două sunt în Bucureşti

Alegeri Republica Moldova. Cetăţenii Republicii Moldova îşi pot exprima, duminică, opţiunea de vot pentru noul preşedinte al ţării şi la cele 11 secţii de votare care sunt deschise în România pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale de peste Prut. 

Alegeri Republica Moldova. Conform site-ului Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, dintre cele 11 secţii de votare, două sunt în Bucureşti - una la sediul misiunii diplomatice de la Chişinău în România, iar cealaltă la Secţia Consulară. O a treia secţie de votare este deschisă la Iaşi, la Consulatul General.

Alegeri Republica Moldova. Moldovenii aflaţi în România mai pot vota la Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova. În fiecare dintre aceste oraşe este deschisă câte o secţie de votare.

Alegeri Republica Moldova. Cetăţenii din Republica Moldova sunt chemaţi duminică la urne pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, urmând să aleagă între Igor Dodon, candidatul propus al Partidului Socialiştilor (PSRM), şi Maia Sandu, candidata proeuropeană a PAS.

Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon a câştigat primul tur de scrutin al alegerilor, desfăşurat la 30 octombrie, cu 47,98% din sufragii (680.550 de voturi), sub pragul de 50% necesar pentru a fi declarat învingător. Maia Sandu s-a plasat pe poziţia a doua, cu 38,71% din sufragii (549.152 de voturi).

Alegeri Republica Moldova. Prezenţa la urne a fost de 50,95%. Este pentru prima dată după anul 2000 când cetăţenii îşi aleg prin vot direct preşedintele, acesta fiind până acum votat de Parlament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel