Alegeri primar Chişinău: Andrei Năstase, candidatul Platformei DA

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA, de centru-dreapta) l-a propus pe Andrei Năstase, liderul formaţiunii, drept candidat la funcţia de primar general al Chişinăului, informează mass-media de peste Prut

Însă, societatea civilă aştepta ca formaţiunea acestuia împreună cu Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu, să propună un candidat comun.

În acest context, Mişcarea Civică Europeană - formată din deputaţi ai primului parlament moldovean, care au votat Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova în 1991, şi personalităţi care au militat pentru renaşterea şi eliberarea naţională - îndeamnă partidele proeuropene să desemneze un candidat comun la noile alegerile locale din municipiile Chişinău şi Bălţi, informează Radio Chişinău şi IPN.

Anunţul privind candidatura lui Andrei Năstase a fost făcut luni într-o conferinţă de presă, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al PPDA de la sfârşitul săptămânii trecute, chiar dacă, oficial, Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a stabilit data desfăşurării noilor alegeri în municipiile Chişinău şi Bălţi.

Andrei Năstase a declarat în conferinţa de presă menţionată că dacă va câştiga scrutinul va lansa schimbarea pentru normalitate în Chişinău, apreciind că cele mai grave probleme ale primăriei Chişinăului sunt haosul şi corupţia.

[citeste si]

Inga Grigoriu, vicepreşedinta PPDA, a adăugat că formaţiunea dispune de o echipă solidă de profesionişti, de experţi în domeniile vitale pentru administrarea unui oraş, dar şi de un program amplu de modernizare a municipiului. În acelaşi context, Năstase a spus că a discutat în urmă cu câteva zile cu preşedinta PAS, Maia Sandu, şi cu unii membri ai formaţiunii ei, cerându-le sprijinul în favoarea candidaturii sale.

Andrei Năstase este primul candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău anunţat de către o formaţiune politică. La Chişinău ar urma să se desfăşoare noi alegeri după ce primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, şi-a dat demisia la 16 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel