Alegeri prezidențiale Moldova. Ce arată prezența la VOT în apropierea închiderii urnelor

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a prezentat cele mai recente informații cu privire la desfășurarea scrutinului.

„Până în acest moment au votat peste 1 milion 100 de mii de alegători înscriși în liste, cea ce constituie peste 39 la sută din numărul total de alegători. În comparație, la scrutinul parlamentar din 2019 la această oră a fost înregistrată o participare de 50%, la alegerile prezidențiale din 2016 - 47% în I tur, iar în turul II -peste 50 %. În secțiile de peste hotare s-au prezentat peste 106 mii de cetățeni cu drept de vot. În străinătate au fost deschise toate secțiile de votare preconizate”, a declarat șeful CEC, Dorin Cimil, potrivit Unimedia.info.ro.

De asemenea, deja au fost închise secțiile de votare din capitaka Azerbaijanului, Bacu, la ora 18.00, unde au votat 26 de alegători, și din orașul Surgut, Rusia.

Opt candidaţi sunt înscrişi în cursă şi un al doilea tur va avea probabil lor pe 15 noiembrie. Secţiile de vot s-au deschis la orele locale 07:00 (05:00 GMT) şi se vor închide la orele locale 21:00. Primele rezultate ar urma să fie date publicităţii în timpul nopţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel