ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Zsolt Szilagyi îi îndeamnă pe maghiari să îl voteze pe Iohannis

Szilagyi Zsolt, fost candidat PPMT la Preşedinţie, îi îndeamnă pe maghiari să îl voteze pe Klaus Iohannis, spunând că "nimeni nu vrea să rupă Transilvania".

"PPMT îl susţine pe domnul Klaus Iohannis în alegerile de duminică", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Szilagyi Zsolt, notează Mediafax.

Szilagyi, care este şi vicepreşedintele PPMT, a spus că miza celui de-al doilea tur de scrutin este de a hotărî dacă "ţara se balcanizează şi mai mult prin corupţie sau se va reînnoi pe baza valorilor transilvănene".

Totodată, Szilayi l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că are un discurs care instigă la ură.

„Nouă ni se pare că domnul Victor Ponta este candidatul care urăşte, nu preşedintele care uneşte", a spus el.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Dezbatere Klaus Iohannis-Victor Ponta. Rovana Plumb: Un laș! Își dă arama pe față

Vicepreşedintele PPMT a afirmat că reprezentantul PSD promovează un discurs "naţionalist-securist".

"Echipa domnului Ponta îi acuză pe toţi cei care nu sunt la fel ca ei ca fiind un pericol. Ei spun că cei care îl susţin pe Iohannis vor să rupă Transilvania. E ca şi cum l-aş asculta pe domnul Iliescu în anii de imediat de după Revoluţie. E o ruşine că avem un prim ministru care face declaraţii sărite de pe fix. E un discurs politicianist tipic naţionalist-securist", a spus Szilagyi.

El a declarat că, dincolo de discursurile politicianiste, maghiarii şi românii, deopotrivă, au interesul relansării economice a Transilvaniei.

"Dacă noi luptăm pentru prosperitatea Ardealului lucrăm pentru prosperitatea României. Nimeni nu vrea să rupă Transilvania", a afirmat Szilagyi, adăugând că "Ardealul nu poate fi luat de nimeni pentru că este al tututor, românilor, maghiarilor şi naţionalităţilor care trăiesc aici".

După rezultatul din primul tur de scrutin, vicepreşedintele PPMT Szilagyi Zsolt şi preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, şi-au depus demisiile din funcţii, însă ele nu au fost acceptate de Consiliul Naţional al partidului.

Reprezentanţii PPMT au anunţat, duminică, faptul că îl susţin pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, ei încurajând prezenţa la vot a maghiarilor din Transilvania, dar şi din celelalte regiuni istorice ale ţării.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel