ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2, DIASPORA. Meleşcanu: ”Îmi asum răspunderea”

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a votat, duminică, la liceul Toniţa din Bucureşti. El a declarat că nu se aştepta la creşterea atât de mare a numărului celor din diaspora care vor să voteze şi că îşi asumă răspunderea pentru că numărul celor care deja au votat s-a triplat faţă de 2 noiembrie.

Meleşcanu a votat la Liceul Nicolae Tonitza din Capitală, la ora 17.00. Întrebat dacă se aştepta la aceste creşteri de votanţi în turul doi, în diaspora, Teodor Meleşcanu a răspuns: "Nu".

Întrebat dacă îşi asumă răspunderea pentru situaţia românilor din diaspora care nu pot vota, ministrul de Externe a răspuns: "Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult decât în turul întâi".

CITEȘTE ȘI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2, 16 NOIEMBRIE, CHIȘINĂU. Aurescu: ”Un spirit de sărbătoare, oamenii dansează”

"De data aceasta, în turul doi, la ora 13.00, la toate secţiile de vot cu probleme din străinătate s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult ca în turul întâi, ceea ce dovedeşte că măsurile pe care le-am propus, de fluidizare a votului, au dat rezultate", a spus ministrul de Externe.

Despre faptul că în acest moment se află mii de români la rând, pentru a vota, în diaspora, Teodor Meleşcanu a răspuns: "Da, dacă au venit de zece ori mai mulţi. Sunt încă oameni în străinătate, la cozi, în toate locurile, deşi s-a votat de patru-cinci ori mai mult decât în turul întâi, cu toate acestea sunt încă oameni. Se fac toate eferoturile pentru ca toată lumea să poată vota".

El a ţinut să precizeze că această situaţie nu este în toate oraşele din Europa, ci în câteva loruri, respectiv la Munchen, în Italia la Torino şi la Roma, la Londra, la Paris. "Acestea sunt locurile", a adăugat el.

Meleşcanu a citit de pe o foaie unde au votat cei mai mulţi români în diaspora: "În Spania, până la ora 13.00, votaseră 25.000 de oameni, în Italia - 35.000 de oameni, în Republica Moldova - 15.000 de oameni, în Marea Britanie - 5.893, în Franţa - 5.665 de persoane, în Germania - 5.625 de persoane, în Austria - 3.106 persoane iar în Belgia - 4.213 persoane".

"Creşterile au fost între trei şi jumătate la cinci ori mai mulţi în turul doi", a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel