ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Teodor Meleșcanu a lămurit problema ofițerului acoperit, în ceea ce-l privește

Candidatul independent la alegerile prezidențiale 2014, Teodor Meleșcanu, a lămurit joi seara problema ofițerului acoperit. Fostul director al SIE a declarat că nu este și nici nu a fost ofițer acoperit. El a explicat că afirmația președintelui Traian Băsescu referitoare la presupusul agent acoperit printre prezidențiabili reprezintă o faptă penală și se pedepsește prin lege.

"Nu, eu nu sunt (n.r. - ofițer acoperit). Nu am fost în viața mea nici acoperit, nici descoperit. Nu e nicio problemă, de vreo patru mandate de senator, de fiecare dată cu cercetarea CNAS lucrurile sunt foarte limpezi. Însă, în ceea ce privește declarațiile politice, nu am eu căderea să mă pronunț. Din punct de vedere juridic însă, vreau să vă spun că este o infracțiune faptul de a deconspira un ofițer activ, în rezervă sau un ofițer deplin acoperit și este o faptă penală, se pedepsește prin lege. Din punctul meu de vedere, ca fost director al SIE, din punctul meu de vedere, ca politician, niciodată nu îmi voi permite să fac un lucru care este contrar legii. Doresc intrarea în normalitatea prin legalitate. Trebuie să respectăm legea, să învățăm să o respectăm, chiar atunci când nu ne convin prevederile ei", a spus Teodor Meleșcanu, în emisiunea "Sinteza zilei", de la Antena 3.

Întrebat dacă există ofițeri acoperiți în presă sau în politică, fostul șef al SIE a răspuns: "Nu cunosc, dar ce pot să vă spun, că din cadrul Serviciului de Informații Externe nu există niciun ofițer acoperit nici în Parlament, nici în presă, nici în Guvern, nici în cadrul unor organizații neguvernamentale sau alte structuri ale statului român, oricare ar fi ele. Asta o spun foarte clar și răspicat".

Vezi și: Surpriză! Ce premier și Guvern ar vrea președintele Meleșcanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel