Urmărește emisiunea live


ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ce PREMIER și GUVERN ar vrea PREȘEDINTELE TEODOR MELEȘCANU

Independentul Teodor Meleșcanu a explicat cum și-ar dori să fie premierul și Guvernul, în situația în care el al fi ales președinte al României.

"Preferința mea ar fi pentru un Guvern consensual, un Guven mult mai larg decât actuala majoritate, în care să intre toate partidele care doresc să sprijine un program foarte clar al Guvernului, de relansare economică și de asigurare a securității României în perioada următoare", a declarat candidatul independent pentru Cotroceni, la DCNews Live.

Vezi și: Exclusiv. Meleșcanu a dezvăluit de ce candidează la Președinție

"În ipoteza în care ați ajunge președinte, ce prim-ministru v-ați dori?", a intervenit jurnalistul Bogdan Chirieac.

"Primul-ministru nu este desemnat de președinte. El este desemnat de majoritatea parlamentră. La ora actuală avem un prim-ministru, dl Ponta. În cazul în care nu va cădea printr-o moțiune de cenzură, rămâne primul-ministru. În paralel însă, așa cum m-am angajat, voi organiza consultări, pe ideea de a avea o majoritate mult mai largă. Guvern de unitate națională sună un pic pretențios, dar un Guvern care să aibă o majoritate foarte largă în Parlament, pe un program foarte bine structurat pe puncte foarte importante. Din acest punct de vedere, în cazul în care se va ajunge aici, poate să fie oricine.

Ideea va fi ca fiecare partid care face din Guvern să aibă un număr de miniștri, proporțional cu numărul de locuri pe care le are în Parlament, cu ceea ce a rezultat din votul românilor", a răspuns Teodor Meleșcanu.

"Deci ați coabita fără probleme cu dl Victor Ponta?", a continuat Bogdan Chirieac.

"Nu numai cu dl Victor Ponta, cu oricine ar fi propus de o majoritate solidă în Parlament", a replicat fostul șef al SIE.

Citește și: EXCLUSIV. BOMBĂ pentru Băsescu. "Este o INFRACȚIUNE"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel