OFIȚER ACOPERIT, amenințare pentru Traian Băsescu. Teodor Meleșcanu: Orice deconspirare e o INFRACȚIUNE

Teodor Meleșcanu a comentat la DC News Live declarația lui Traian Băsescu care a spus că unii candidaţi deja anunţaţi la alegerile prezidenţiale au lucruri ascunse în CV şi au aparţinut de anumite instituţii.

VEZI ȘI: Crețulescu-Săftoiu, atacuri dure. "E SCANDALOS ce se întâmplă"

"Din punctul meu de vedere, există niște principii legale pe care nu poți să le depășești. Calitatea de ofițer al unui serviciu de informații este o chestiune care este clasificată de lege. Deconspirarea unui ofițer acoperit este o infracțiune. Nu ai voie să faci astfel de lucruri", a zis Teodor Meleșcanu la DC News Live.

Întrebat de ce a spus Traian Băsescu că unii candidați la prezidențiale au lucruri ascunse în CV, Teodor Meleșcanu a zis: "Cred că este vorba de contextul alegerilor prezidențiale. Este un context în care se întâmplă foarte multe lucruri. Auzi despre tine lucruri pe care nici măcar nu le-ai bănuit că le-ai fi făcut. Este vorba doar despre declarații politice. Eu, ca jurist, vorbesc pe lege. Legea este foarte clară: orice deconspirare este infracțiune".

Exclusiv. Teodor Meleșcanu, prima reacție la posibila retragere a lui Iohannis. "Nu e moralitate. PNL, liber să mă susțină, cu o CONDIȚIE"

De asemenea, întrebat dacă Traian Băsescu "se expune" în mod benevol la o infracțiune, Teodor Meleșcanu a subliniat: "Din punctul meu de vedere, este o chestiune care ține strict de nivelul dezbaterii politice".

Dacă un candidat la prezidențiale s-ar autodenunța că este ofițer sub acoperire ar săvârși o infracțiune. "Obligația lui este să nu divulge niciodată calitatea pe care o are. Această obligație rămâne și după ieșirea din cadrul serviciului, fie prin trecerea în rezervă, fie prin pensionare. Nici când nu mai ești ofițer acoperit... nu ai voie să spui că ai fost ofițer acoperit. Pe de altă parte, consider că nu este o rușine să îți servești țara. Este o cinste, dar și o onoare. Dacă accepți acest lucru și devii ofițer acoperit, trebuie să accepți și constrângerile", a mai zis Teodor Meleșcanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel