ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Radu Tudor, scenariu pentru turul doi

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor a făcut o prognoză pentru turul doi al alegerilor prezidențiale și a explicat ce șanse au Klaus Iohannis și Victor Ponta.

VEZI ȘI: Mihai Gâdea și Răzvan Dumitrescu, AUDIENȚE ISTORICE la Antena 3

Realizatorul TV Antena 3 consideră că Victor Ponta are nevoie de 12% din voturile românilor, în timp ce Klaus Iohannis de 22%. De asemenea, Radu Tudor a explicat și unde se vor îndrepta voturile Monicăi Macovei, Elenei Udrea, alea lui Călin Popescu Tăriceanu, Vadim Tudor și Dan Diaconescu.

"O cifră cu 4 in fata e un prag psihologic pentru Ponta, iar acest fapt e ca o gură de oxigen pentru turul doi în tabăra PSD. Călin Popescu Tăriceanu are 5,40% și se va alia cu Ponta. Elena Udrea are 5,18% și – oficial sau nu – acest procent este pur anti-Ponta.

Ponta are nevoie de 12 procente să fie sigur de victorie. Dacă joacă inteligent și nu face greșeli mari, el poate aduna procentele (nu integral) de la Tăriceanu, Vadim și Dan Diaconescu. Eventual și ceva din cei care n-au venit la turul 1 și vin în turul doi. Câteva sute de mii de alegători.

Iohannis are nevoie 22 de procente. Foarte probabil va cumula voturile (nu integral) de la Elena Udrea, Monica Macovei și ceva din cei care n-au venit la turul 1 și vin in turul doi.

Este evident că pentru Iohannis e mult mai greu să strângă 22 % decât pentru Ponta 12%. Mai ales că acesta din urmă are avantajul guvernării, unde-i poate atrage pe cei de la care dorește procentele", a scris Radu Tudor pe blogul său. 

Jurnalistul mai notează că turul doi ar putea veni cu o surpriză.

"O altă constatare importantă : Ponta a luat peste scorul PSD, Iohannis exact cat potentialul ACL. Nu m-aș grăbi însă deloc să consider că Ponta e deja câștigător. Surprize sunt posibile oricând", încheie Radu Tudor pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel