Urmărește emisiunea live


ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mircea Geoană îl vede pe Klaus Iohannis în turul 2

Mircea Geoană
Mircea Geoană

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mircea Geoană este de părere că liderul liberal Klaus Iohannis, candidatul ACL în alegerile prezidențiale, are șanse de a intra în turul II al scrutinului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatura lui Klaus Iohannis este cronica deja anunțată a unei schimbări de garnitură la nivelul PNL în principal. Este un candidat care trebuie tratat cu foarte multă atenție și care, sunt convins că din partea PSD-ului și a celor care vor intra în competiție de pe stânga, de pe dreapta, de pe centru, va reprezenta un candidat cu șanse să intre în turul II. (...)

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Fiecare are șansa sa și, după o campanie care a pornit foarte lent și relativ puțin atractiv ca și comunicare publică, sunt convins că dacă va intra în turul II și cred că are o șansă să intre, va fi un candidat pe care va trebui să îl tratăm cu toată atenția și să ne luăm măsurile de precauție pentru a putea câștiga", a declarat Mircea Geoană, miercuri, pentru Agerpres.

VEZI ȘI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Diferența dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Social-democratul a adăugat că, în opinia sa, "principala hibă" a liderului PNL este aceea că nu are conturat un proiect național pe care să-l prezinte, în campania electorală, românilor.

"Pe mine nu mă preocupă etnia domnului Iohannis, până la urmă sunt oameni care s-au așezat în Transilvania acum 800 de ani și fac parte din identitatea acestei țări, așa cum și maghiarii fac parte din identitatea acestei țări. (...) Ceea ce pe mine mă surprinde și mă frământă este, de fapt, absența unui proiect. Totul pare să fie mai mult rezultatul unei intrigi politice, un fel de mașinațiune politică în care ba sondajele, ba negocierile de culise... și nu un proiect pentru țară și cred că aici este principala hibă pe care o are domnul Iohannis", a explicat senatorul PSD.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Totodată, Mircea Geoană a subliniat faptul că în 2009 l-a propus pe Klaus Iohannis ca prim-ministru, însă "una este să fii pe o funcție numită, să fii numit administrator al treburilor Guvernului și alta să fii președinte", adăugând că în actualul context extern este nevoie de un președinte "mai copt și mai experimentat".

VEZI ȘI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Tăriceanu va candida din partea PLR

"E nevoie de anvergură mai mare, de o expertiză mai mare, de expunere internațională mai mare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Este nevoie de ceva mai mult decât exemplul de succes al Sibiului pentru a spune că 'Am condus bine Sibiul, pot să conduc bine România'. În al doilea rând, este vorba de un moment complicat, de răscruce. Suntem cu flăcările pornite la periferia zonei și în fiecare zi simți cum se adună tensiunea și se escaladează riscul de conflict în zona estului Ucrainei. Dacă ar fi fost vremuri mai bune am fi spus 'De ce nu?! Nici Traian Băsescu nu avea prea multă expertiză când a ajuns la Cotroceni în urmă cu 10 ani', dar într-un astfel de moment e nevoie de ceva mult mai copt, mai solid, mai experimentat în treburile naționale și internaționale", a conchis Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel