ALEGERI PARLAMENTARE REPUBLICA MOLDOVA, în presa străină

Presa straină scrie despre victoria la limită a partidelor prooccidentale.

The New York Times

Partidele care privesc către vest au un avans la limită în urma votului din Moldova, scrie The New York Times, care notează că trei partide proeuropene par sa fi castigat suficiente voturi in alegerile din weekend pentru a controla Parlamentul Moldovei, in ciuda unui loc intai surprinzator al socialistilor prorusi, scrie ziare.com.

În umbra violențelor continue din Ucraina vecină, alegerile din Moldova, una dintre cele mai mici și mai sărace țări din Europa, s-au transformat într-o altă confruntare aprigă între Occident și Rusia, pentru influență în Moldova.

The Economist

De asemenea, și The Economist titrează "Moldova alege Europa", notând că alegerile au fost ambigue, într-o mică țară blocată între Rusia și Uniunea Europeană. Prin toate mijloacele posibile, trei partide care sunt pentru integrarea în Uniunea Europeană par să formeze noul guvern al Moldovei, după alegerile parlamentare, proeuropenii părând să fi obținut 55 din cele 101 de locuri ale Parlamentului, mai scrie sursa citata.

R. Moldova i-a spus "nu" lui Putin. Va asculta președintele Rusiei? În perioada campaniei electorale, cele trei formațiuni proeuropene au trâmbițat recentul Acord de Asociere al Moldovei la UE, în timp ce tabăra prorusă și-a arătat dragostea eternă față de Moscova, continuă The Economist. 

The Wall Street Journal

De asemenea, The Wall Street Journal subliniază că partidele moldovene prooccidentale promit întărirea legăturilor cu Europa, după victoria la limită din alegerile parlamentare. Astfel, aceste formațiuni au respins încercările Rusiei de a păstra fosta republică sovietică pe orbita sa.

CITEȘTE ȘI: ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Washington Post: Moldova îi spune „NU” lui Vladimir Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel