Alegeri parlamentare în Venezuela. Maduro se îndreaptă spre o victorie triumfală

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro

Astăzi au loc alegeri legislative și în Venezuela. Președintele Nicolás Maduro se îndreaptă spre o victorie triumfală.

Astăzi au loc alegeri parlamentare în Venezuela, alegeri care vor înăspri puterea președintelui Nicolas Nicolás asupra puterii și vor limita acțiunile rivalului său susținut de SUA, Juan Guaido, care acuză fraudă electorală. Victoria preconizată va da guvernului Partidului Socialist, condus de Maduro, controlul asupra Adunării Naționale extinse cu 227 de locuri, singura instituție care nu se află în mâinile sale.

Alegerile, contestate de aproximativ 14.000 de candidați din peste 100 de partide, vin în momentul în care țara se află într-o profundă criză politică și economică, sufocată de inflația ridicată, paralizată de cozi interminabile la benzinării, lipsită de aprovizionare cu apă și gaze și afectată de întreruperi bruște de curent.

Din noiembrie 2019, inflația a atins 4.000 la sută

"A sosit timpul să votăm pentru pace, pentru țară, pentru viitor", a spus Maduro într-un mesaj adresat susținătorilor, cu puțin înainte ca votul să înceapă la 6:30 dimineața, ora locală. În același timp, Guaido, rivalul său în vârstă de 37 de ani, a cerut un boicot pe motiv că nu există condiții „libere și corecte” pentru organizarea alegerilor, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel