Alegeri Moldova. Igor Dodon arată cu degetul spre votul RECORD din diaspora și ia în calcul contestarea rezultatelor

AGERPRES
AGERPRES

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, care a pierdut alegerile pentru al doilea mandat, a declarat luni că ia în calcul posibilitatea contestării rezultatelor scrutinul electoral desfăşurat duminică. 

El a afirmat, luni, că are informaţii potrivit cărora în alegerile de duminică au existat 'încălcări fără precedent' a legilor electorale, referindu-se în special la votul din diasporă.

'Rezultatele preliminare arată că oponenta mea, doamna Maia Sanu, este câştigătoare. Este vorba de rezultatele preliminare şi vreau, preliminar, să o felicit cu acest prilej.' a spus Dodon.

'În acelaşi timp, vreau să menţionez că staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări, fără precedent, la acest scrutin prezidenţial. Este vorba de blocarea dreptului de vot pentru cetăţenii Republicii Moldova care locuiesc în stânga Nistrului, este vorba de transportarea alegătorilor în ţările membre ale Uniunii Europene, este vorba de implicarea prin declaraţii ale diferiţilor oficiali şi influenţarea rezultatului votului (...)

Felicitări preventive pentru Maia Sandu

'O felicit preventiv pe doamna Maia Sandu pentru acest rezultat, dar sunt obligat să apăr votul celor care au votat pentru mine, prin toate pârghiile legale, CEC (n.r.- Comisia Electorală Centrală), judecată, Curtea Constituţională', a afirmat Dodon. Actualul lider de la Chişinău a făcut apel la susţinătorii săi să nu iasă în stradă pentru a contesta rezultatele alegerilor.' a declarat Dodon.

'Eu vă chem şi vă îndemn la calm, la linişte. Categoric, niciun fel de destabilizări şi proteste. Eu o să vă spun dacă va fi necesar să ieşim în stradă. Nu ne dăm la provocări, nu ieşim la proteste. Mergem pe calea legală prevăzută expres de legislaţia în vigoare', a adăugat Dodon.

CEC a finalizat, luni dimineaţă, centralizarea proceselor verbale din toate cele 2.143 de secţii de votare constituite atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în străinătate, iar datele cumulate indică un succes al Maiei Sandu cu 57,75% din totalul voturilor valabil exprimate.

Potrivit CEC, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale s-au prezentat la urne 1.650.131 alegători, iar dintre aceştia 1.633.625 au avut voturile valabil exprimate. Maia Sandu a întrunit 943.486 (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabile exprimate, în timp ce contracandidatul său, Igor Dodon a înregistrat 690.139 voturi (42,25%), potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel