Alegeri Moldova. Băsescu: ”Pilonul unionist este pur și simplu dezmembrat”

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a făcut o scurtă analiză, luni dimineața, a votului în alegerile parlamentare, de duminică, din Moldova.

”În acest moment, partidul lui Plahotniuc va avea tot atâtea mandate cât socialiștii. Pentru că ei au obținut foarte multe mandate pe uninominal. Chiar dacă au obținut un scor politic mai slab și decât socialiștii și decât ACUM, se pare că au obținut un număr mai mare de mandate pe ununinominal, ceea ce-i va duce cel puțin la paritate cu socialiștii”, a spus Traian Băsescu într-o intervenție la România Tv.

”Rezultatul față de poziția pro europeană eu zic că este un rezultat bun. Este prima dată când se reușește o coagulare a forțelor de drepta pro-occidentale, atenție, nu pro-românești, pentru că acum nu este o structură pro-românească, ci o structură pro-occidentală. Iar din acest punct de vedere, cred că este un bun rezultat care să consolideze forțele pro-occindentale pentru alegerile următoare”, a mai spus Băsescu.

Legat de tendințele electorale generale ale moldovenilor, el a declarat: ”La ora actuală cel mai mare filon este cel pro-rus, iar pilonul unionist este pur și simplu dezmembrat. Din cele șapte partide unioniste, singurul partid care a reușit să se înscrie în cursa electorală este Partidul Liberal, pe care l-a distrus Ghimpu prin alianțele cu Plahotniuc, deci n-a contat” a încheiat Traian Băsescu.

Citește și:

Alegeri Republica Moldova, rezultat. Andi Cristea: O victorie pentru Vest

Republica Moldova, alegeri. Cine a câștigat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel