ALEGERI MOLDOVA 2016. Până la ora 13:00, prezenţa la vot - mai mare faţă de primul tur

ALEGERI MOLDOVA 2016. Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat că duminică, până aproape de ora 13:00, în România votaseră pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de peste Prut peste 4.000 de cetăţeni moldoveni, adăugând că prezenţa este mai mare faţă de primul tur de scrutin. 

'Sunt deschise 11 secţii de votare pe teritoriul României, dintre care două în Bucureşti. Până în prezent pe teritoriul României şi-au exercitat dreptul de vot peste 4.000 de persoane, deci mai mult decât la alegerile precedente. În Bucureşti 1.600 de persoane, dintre care, undeva, 1.100 aici la sediul ambasadei şi 500 la sediul consulatului. Profit de această ocazie, (...) pentru a încuraja cetăţenii Republicii Moldova să se prezinte la vot la secţia consulară, în ceea ce priveşte Bucureştiul', a afirmat Mihai Gribincea, la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

ALEGERI MOLDOVA 2016. Întrebat ce se întâmplă în cazul în care în Bucureşti vor dori să voteze mai mult de 6.000 de cetăţeni moldoveni - acesta fiind numărul maxim de buletine de vot emise pentru cele două secţii de vot deschise în Capitală - ambasadorul moldovean a explicat: 'Din păcate, nu putem face nimic, deoarece, conform legislaţiei, o secţie de votare poate avea doar 3.000 de buletine de vot'.

ALEGERI MOLDOVA 2016. În jurul orei 13,00, în faţa sediului Ambasadei Republicii Moldova, se aflau peste 200 de cetăţeni moldoveni care aşteptau să voteze. În cursul dimineţii, la secţia deschisă la ambasadă a votat şi Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria Băsescu, cei doi exprimându-şi opţiunea în baza cetăţeniei moldoveneşti pe care au dobândit-o recent. Procesul de votare a decurs fără incidente până ora transmiterii acestei ştiri.

ALEGERI MOLDOVA 2016. Cetăţenii din Republica Moldova au fost chemaţi duminică la urne pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, urmând să aleagă între Igor Dodon, candidatul propus de Partidul Socialiştilor (PSRM), şi Maia Sandu, candidata proeuropeană a PAS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel