EXCLUSIV  Alegeri Marea Britanie - BREXIT. Deputatul Daniel Gheorghe, analiză

Daniel Gheorghe
Daniel Gheorghe

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a făcut o analiză, în exclusivitate pentru DCNews, după rezultatul alegerilor din Marea Britanie.

Dcnews.ro: Ce semnifică pentru Europa, mai ales pentru țările UE, rezultatul ultimelor alegeri din Marea Britanie?

Daniel Gheorghe: Rezultatul ultimelor alegeri din Marea Britanie ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți. Europa se încăpățânează să rămână captivă unor formule ideologice ale noii stângi relativiste, secularizante și corect politice, care mai degrabă vin împotriva valorilor fundamentale pe baza cărora s-a construit civilizația europeană și care au stat și la baza construcției comunitare, iar acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri în direcția reconstruirii sub aspect identitar, dar mai ales sub aspect instituțional a Uniunii Europene, în acest moment, pentru că Marea Britanie, în momentul de față, este într-o situație de a pune în aplicare Brexit-ul.

În Marea Britanie avem practic o situație specială, comparativ cu restul Europei.

Avem două chestiuni, în primul rând birocrația uriașă pe care Bruxelles-ul o aplică în raport cu statele membre, și în ceea ce privește legăturile la nivel comunitar, și acest hățiș juridico-administrativ, de multe ori aberant, pe care îl vedem sub aspectul legislației comunitare și a tuturor actelor normative subsecvente.

Și apoi, contextul Europei, după criza imigraționistă și a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, în care Europa a arătat că este practic incapabilă să-și apere granițele în fața unor mari fluxuri migratorii.

Acum, Partidul Conservator din Marea Britanie, să nu ne mai închipuim că este acel partid istoric, acel partid al valorilor civilizației clasice britanice, acel partid care ținea foarte ferm de ceea ce înseamnă Biserica Anglicană, ceea ce înseamnă monarhie, ceea ce înseamnă libertate la nivel mondial, dar comparativ cu competitorii lor, sunt mai de luat în seamă.

Partidul Conservator este ultimul partid credibil, pragmatic și coerent pe care îl mai au britanicii.

Dcnews.ro: Care parte a clasei politice din România nu a înțeles mesajul ultimelor alegeri din Marea Britanie și cine sunt aceia care deplâng înfrângerea laburiștilor?

D.G.: Nu înțeleg falșii dreptaci, aceia care au o singură ideologie, ura împotriva PSD-ului și care vin și clamează niște sloganuri de acum 30 de ani și de care se simt dependenți. Vorbim de un grup restrâns de influenceri, de activiști, de oameni care mulți dintre ei se consideră de dreapta sau de centru-dreapta, unii dintre ei se consideră conservatori.

Vorbim de cei care se afirmă politicieni noi, de cei care în permanență practică un discurs globalist, un discurs internaționalist în termenii lui Lenin și Troțki, dar trecut foarte bine prin această sită a noilor ideologii post moderniste și care încearcă să creeze o lume la fel de utopică ca lumea marxist-leninistă.

Dincolo de acest lucru, sunt cei care înjură Biserica Ortodoxă Română sau cultele religioase, cei care cred că statul națiune aparține trecutului și ar trebui să dispară, cei care au atacat valorile familiei și care considerau că a fi pro-occidental înseamnă a respinge valorile fundamentale ale societății așa cum există ea de milenii. Sunt aceia care cred că democrația nu înseamnă drepturi și libertăți, iar drepturile și libertățile sunt doar un lux, cei care cred că instituțiile de forță sunt mai presus de parlament și libertatea de expresie într-o societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel