Alegeri locale 2016. BEC: 126 de partide, alianţe şi uniuni vor să candideze

Nu mai puţin de 126 de partide, alianţe şi uniuni şi-au înscris la Biroul Electoral Central denumirile şi însemnele cu care vor candida la alegerile locale de pe 5 iunie.

În Registrul BEC se regăsesc atât formaţiunile politice vechi — PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar şi partide noi: UpR, Sebeşul verde, Alianţa Împreună pentru Săcele, Partidul Societăţii Ieşene, Partidul Comunitar din România, Partidul Săcălazului din România, Partidul Mândri că suntem Arădeni, etc.

În perioada 28 martie — 6 aprilie, partidele, alianţele politice şi cele electorale, organizaţiile care se vor prezenta în alegerile locale din vară trebuiau să depună la Biroul Electoral Central denumirile şi însemnele cu care vor candida, notează Agerpres.

Potrivit calendarului, depunerea candidaturilor va avea loc în perioada 11 — 26 aprilie, iar la 4 mai vor fi anunţate cele rămase definitive.

Campania electorală are loc în perioada 6 mai — 4 iunie.

La alegerile locale din 2012, Biroul Electoral Central a admis semnele electorale a 82 de partide, alianţe electorale şi politice, organizaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel