ALEGERI ITALIA. Juncker, pas înapoi: Am fost înțeles greșit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat vineri regretul că afirmaţiile sale din ajun referitoare la ''cel mai rău scenariu'' care poate urma alegerilor legislative din Italia au fost ''greşit înţelese'', el dând asigurări că executivul comunitar este încrezător în privinţa rezultatului scrutinului, relatează AFP.

Cred că am fost total greşit înţeles, a declarat Juncker în faţa presei, în marja summitului european care are loc vineri la Bruxelles.

Ca executiv comunitar, noi credem că va exista un guvern care poate funcţiona după alegerile programate la 4 martie, a subliniat el.

Joi, într-o conferinţă la Bruxelles, Juncker s-a declarat mai îngrijorat de rezultatul alegerilor din Italia decât de cel al referendumului intern al SPD, prin care social-democraţii germani decid dacă vor intra sau nu la guvernare alături de conservatori. Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu, care ar putea fi acela de a nu avea un guvern funcţional în Italia, a adăugat Jean-Claude Juncker.

El a avertizat chiar că am putea avea o reacţie puternică a pieţelor financiare în a doua săptămână din martie din cauza unui cumul de incertitudini în Europa, referindu-se mai ales la situaţia din Germania şi la scrutinul din Italia.

[citeste si]

Reacție negativă

Declaraţiile lui Juncker au fost urmate de o reacţie negativă a Bursei din Milano.

Şeful Comisiei Europene a emis ulterior un comunicat în cursul serii pentru a-şi declara încrederea în faptul că va exista un guvern care va garanta că Italia va rămâne un actor central în Europa.

Italienii votează pe 4 martie într-un scrutin legislativ susceptibil să conducă la un parlament fără o majoritate stabilă, în pofida avansului în sondaje al coaliţiei de dreapta şi extremă dreapta conduse de Silvio Berlusconi şi Matteo Salvini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel