Alegeri în Rusia. Medvedev susține că rușii au votat masiv "Rusia Unită" pentru că îl susțin pe Putin în invazia Ucrainei

Alegeri în Rusia. Medvedev susține că rușii au votat masiv "Rusia Unită" pentru că îl susțin pe Putin în invazia Ucrainei / Foto: Kremlin.ru
Alegeri în Rusia. Medvedev susține că rușii au votat masiv "Rusia Unită" pentru că îl susțin pe Putin în invazia Ucrainei / Foto: Kremlin.ru

Medvedev susține că rușii au votat partidul Rusia Unită pentru că sunt de acord cu invazia Ucrainei.

Rezultatele votului indică o performanță demnă la alegeri a candidaților din partidul Rusia Unită, precum și a celor pe care formațiunea i-a susținut, a declarat președintele partidului, Dmitri Medvedev, scrie Interfax.

"Cele mai preliminare rezultate pe care le-am primit, inclusiv rezultatele exitpoll-ului, mărturisesc o performanță foarte demnă a partidului Rusia Unită în toate regiunile în care a fost votat", a spus Medvedev duminică.

El susține că potrivit informaţiilor disponibile la acel moment, partidul şi candidaţii de partid pentru funcţiile de înalţi funcţionari "au acţionat foarte, foarte încrezător".

Medvedev spune că rușii au votat pentru că sunt de acord cu invazia Ucrainei



Potrivit lui Medvedev, campania electorală și rezultatele acesteia arată că rușii s-au adunat în jurul deciziei președintelui Federației Ruse de a conduce "o operațiune militară specială" în Ucraina.

"Campania electorală a demonstrat consolidarea unui număr imens de oameni în jurul deciziei președintelui privind necesitatea de a conduce o autoapărare și de a proteja pe toți cei care au nevoie de ea în Donbas", a spus președintele Rusiei Unite.

El a mai afirmat că Rusia Unită "s-a alăturat lucrării legate de problemele pe care le-au avut un număr mare de oameni: atât refugiați, cât și alte categorii care au fost nevoiți să vină în țara noastră".

"Toate obiectivele stabilite de Președintele țării noastre, Comandantul Suprem, ele vor fi atinse în cadrul acestei operațiuni. Sprijinul pe care l-a primit partidul nostru în timpul acestor alegeri este doar cea mai bună garanție că vom face tot ce este necesar", a mai afirmat Medvedev.

În perioada 9-11 septembrie au avut loc alegeri la diferite niveluri în 82 de regiuni ale Rusiei. Au fost desfășurate peste 4,7 mii de campanii electorale regionale și locale: alegeri directe ale guvernatorilor în 14 regiuni ale țării, ale deputaților pentru șase adunări legislative, pentru 12 consilii de deputați ale centrelor administrative, precum și alegeri pentru autoritățile locale la diferite niveluri. În urma votului, ar urma să fie înlocuite peste 31,2 mii de mandate de deputat și funcții alese.

Ucraina anunță că a eliberat peste 3.000 de km² de teritoriu de sub ocupația rușilor. Recucerirea orașului Izium este în curs

Ucraina a anunţat duminica aceasta că trupele sale au recucerit în septembrie peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu de la trupele ruse în timpul unei contraofensive în nord-estul ţării, transmite Agerpres, citând France Presse.

"De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătraţi au reintrat sub control ucrainean", a declarat într-un comunicat Valeri Zalujnîi, comandantul şef al armatei ucrainene.

"În jurul Harkovului, am început să avansăm nu doar în sud şi est, ci şi către nord. Ne aflăm la 50 de kilometri de graniţa" cu Rusia, a explicat militarul ucrainean. 

Forţele ucrainene sunt pe cale să preia din nou controlul asupra localităţilor din jurul oraşului Izium graţie contraofensivei lor împotriva forţelor ruse în estul Ucrainei, a anunţat Kievul duminică, transmite AFP. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel