Alegeri în Rusia: Doi susținători ai lui Navalnîi, aleși la Tomsk

În Rusia au avut loc alegeri municipale. Doi candidați din tabăra lui Alexei Navalnîi au fost aleși la Tomsk.

Cetăţenii ruşi au fost chemaţi duminică la urne în 41 din cele 85 de regiuni ale ţării pentru a alege guvernatori, membri ai consiliilor regionale şi municipale, precum şi patru deputaţi pentru parlamentul naţional, transmite Agerpres, citând AFP.

Potrivit rezultatelor preliminare, doi candidaţi din tabăra opozantului rus Aleksei Navalnîi au fost aleşi în parlamentul municipal din Tomsk. Tomsk este oraşul din Siberia unde Navalnîi a fost otrăvit, potrivit susţinătorilor săi, în plină campanie electorală. Cei doi sunt  Andrei Fateev şi Ksenia Fadeeva.

"Cred că fiecare va înţelege că era o chestiune de principiu să câştigăm la Tomsk după ceea ce s-a întâmplat", a reacţionat Ksenia Fadeeva pe Twitter.

 

Partidul Kremlinului a scăzut în popularitate



Cu toate acestea, partidul Kremlinului, Rusia Unită, s-a menţinut pe primul loc în alegerile municipale care au avut loc duminică în acest oraş siberian cu 500.000 de locuitori, obţinând 24,46% din voturi, însă foarte departe de scorul său de 52,27% din timpul scrutinului precedent, în 2015.

Amintim că Navalnîi s-a deplasat la Tomsk la sfârşitul lui august pentru a finaliza o anchetă asupra corupţiei elitelor locale şi a-şi susţine candidaţii în alegerile din 13 septembrie. În timp ce se afla în avionul cu care ar fi trebuit să se întoarcă la Moscova, Navalnîi ar fi fost otrăvit. El se află acum într-un spital din Germania.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel