Alegeri în Japonia - Se oferă tăiței gratis pentru cei care vor vota

Fotografie de la Makafood/ Pexels
Fotografie de la Makafood/ Pexels

Un mare lanț japonez de ramen oferă tinerilor tăiței gratuit înaintea alegerilor pe fondul îngrijorării larg răspândite conform căreia tinerii nemulțumiți ai Japoniei nu se vor deranja să iasă la vot.

Compania Ippudo, care operează 50 de magazine de ramen în toată țara, oferă rezerve nelimitate de tăiței gratuit timp de două săptămâni cu condiția ca aceștia să demonstreze că au votat, raportează The Guardian.

Japonezii mai tineri se plâng că politicienii sunt mai interesați să facă apel la uriașul bloc al țării de alegători mai în vârstă și subliniază numărul redus de deputați mai tineri din ambele camere ale Parlamentului.

Politicienii privesc persoanele în vârstă, a căror prezență la vot este mare, ca pe clienți importanți de la care pot câștiga voturi, a spus Hiroshi Yoshida, profesor de economie la Universitatea Tohoku.

Un purtător de cuvânt Ippudo a declarat pentru ziarul Mainichi Shimbun că speră că oferta lor va crea o oportunitate pentru ca oamenii să voteze.

Prezența la vot în rândul persoanelor în vârstă de 20 de ani a rămas sub 50% în ultimele trei decenii, potrivit Ministerului japonez al Afacerilor Interne.

Profesorul Yoshida care a analizat timp de 40 de ani dinamica alegerilor în Japonia, a concluzionat că ar fi potrivit ca Guvernul japonez să ridice taxele și să emită obligațiuni, crescând povara datoriilor asupra tinerilor, de fiecare dată când prezența la vot scade cu 1%.

În plus, pensiile cresc cu mai mult decât beneficiile pentru tineri, cum ar fi o alocație pentru îngrijirea copilului, în aceleași circumstanțe, a spus el.

”Politicienii văd persoanele în vârstă, a căror prezență la vot este mare, ca pe clienți importanți de la care pot câștiga voturi”, a spus Hiroshi Yoshida, profesor de la Universitatea Tohoku.

”Pe de altă parte, tinerii sunt percepuți ca și clienți ocazionali, deci sunt mai puțin importanți... astfel încât politicile care favorizează persoanele în vârstă sunt inevitabil prioritizate”, a mai declarat acesta.

Citește și: 

Japonia îndeamnă 37 de milioane de oameni să stingă luminile

Guvernul japonez a îndemnat cetățenii din Tokyo și din zona înconjurătoare să folosească mai puțină energie electrică luni, avertizând că livrările vor fi încordate pe măsură ce țara se confruntă cu un val de căldură.

Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei se așteaptă ca cererea de energie să fie „severă” în această după-amiază.

Se cere ca oamenii să stingă luminile inutile, dar totuși să folosească aerul condiționat pentru a evita insolația.

Timp de săptămâni, oficialii au avertizat cu privire la o criză de energie pe măsură ce temperaturile cresc.

În weekend, temperatura din centrul Tokyo a crescut la peste 35C, în timp ce orașul Isesaki, la nord-vest de capitală, a înregistrat un record de 40,2C. Aceasta a fost cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în iunie pentru Japonia.

Iunie marchează începutul verii în Japonia, temperaturile rămânând de obicei sub 30C în timpul lunii.

Într-o declarație duminică, ministerul a spus că surplusul de capacitate de generare a energiei electrice ar trebui să scadă la 3,7% luni după-amiază în Tokyo și în opt prefecturi din jur. Consideră un tampon de 3% ca fiind necesar pentru o alimentare stabilă.

Guvernul le-a cerut oamenilor să stingă luminile inutile timp de trei ore de la ora 15:00, ora locală Tokyo, dar să folosească, în continuare, „în mod corespunzător aerul condiționat și să se hidrateze în timpul orelor calde”.

Deși furnizorii de energie electrică lucrează pentru a crește oferta, ministerul a spus că situația este „imprevizibilă”, pe măsură ce temperaturile cresc.

„Dacă există o creștere a cererii și probleme bruște de aprovizionare, marja de rezervă va scădea sub minimul necesar de 3%”, se arată în comunicat.

Alimentarea cu energie electrică a Japoniei a fost strânsă de când un cutremur din regiunea sa de nord-est, din martie, a forțat unele centrale nucleare să suspende operațiunile.

Oficialii au închis, de asemenea, mai multe fabrici vechi de combustibili fosili în încercarea de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel