Alegeri în două tururi. Chirieac: Iohannis e un fel de Harry Potter al politicii românești

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Primul pas spre demiterea lui Ludovic Orban, respectiv asumarea Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi, a fost deja făcut, relatează România TV. Asta ar însemna că și alegerile parlamentare ar putea să fie organizate în turul al doilea al alegerilor locale. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la România TV cu privire la declarațiile președintelui Klaus Iohannis din această seară, prin care a afirmat că ”aceasta este calea corectă”. 

”Alegerile locale au loc peste patru luni de zile. Alegerile trebuie să aibă loc, conform legilor din țara noastră, la sfârșitul lui mai. Nu se poate depăși termenul de 5 iunie. Am urmărit cu mare interes în această seară conferința de presă a președintelui Iohannis. Președintele Iohannis, care este un magician, un fel de Harry Potter al politicii românești de vreun an de zile, ne-a spus foarte clar că dorește alegeri în două tururi fiindcă așa este corect. Pe ce se bazează nu știu. Nu mai discutăm asta. Dacă onorabilul Guvern Orban ar pica la moțiunea de cenzură anunțată deja de PSD și UDMR, ne-am duce în varianta incorectă a alegerilor locale. Nu cred că vorbim despre ce își dorește PNL și Ludovic Orban. Aici discutăm strict de ceea ce a spus președintele că e corect. Alegeri în două tururi. O să vedem cu anticipatele. Eu știu că urmează să avem alegeri parlamentare anticipate în turul doi al alegerilor locale. Ceea ce ar avea și sens. Pentru că dacă ar fi într-un singur tur și locale și parlamentare la București ai avea de completat vreo șase-șapte formulare. Țineți seama de câtă lume a picat testul PISA, cine știe ce votează omul acolo. Pe când în turul doi votezi doar primarul de localitate și senatorul și deputatul pentru Parlament, ceea ce e mai ușor”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, principalele declarații de presă ale momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel