Alegeri Germania, Merkel-Schulz: "situaţia este dificilă"

Angela Merkel părea de neclintit în urmă cu câteva luni. Cancelarul german este în prezent pusă în pericol de adversarul său social-democrat, Martin Schulz, care duminică îşi lansează campania pentru a o detrona, comentează AFP, potrivit Agerpres.

Situat în sondaje aproape la egalitate cu Angela Merkel, la peste 30% din voturi, Maertin Schulz nu îşi ascunde dorinţele: "am ambiţia de a deveni cancelar" şi să facă din SPD "prima forţă politică a ţării", spune el, în timp ce Angela Merkel este la putere din 2005. 

Aceasta din urmă se arată liniştită în faţa ambiţiilor rivalului său: "concurenţa stimulează afacerile", a declarat ea vineri pentru jurnalul local Saarbrücker Zeitung. Un membru al anturajului său a afirmat însă în privat că "situaţia este dificilă". 

Să o detronezi pe cea care este prezentată ca femeia cea mai puternică din lume? 

Un rezultat de neconceput în urmă cu câteva luni, atunci când SPD, partener minoritar în coaliţia conservatorilor la nivel federal, se afla la 20% din intenţiile de vot, cu toate criticile la adresa politicii migratorii promovate de Angela Merkel. 

Decizia lui Martin Schulz de a părăsi Parlamentul European, pe care îl prezida, şi a intra în campanie în locul lui Sigmar Gabriel, puţin popular, a amestecat cărţile. 

Cunoscut pentru talentul său de orator, Martin Schulz şi-a făcut cea mai mare parte a carierei la nivel european şi este lipsit de experienţa vreunui mandat important în Germania. Asta îi permite să se detaşeze de politica guvernamentală, dusă în cadrul coaliţiei de propriul partid şi să apară ca un om cu totul nou. 

În cursul unui congres extraordinar al partidului, el urmează să preia oficial conducerea şi să dezvăluie puţin mai mult din planul său de bătaie în vederea legislativelor din septembrie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel