Alegeri fraudate la Sectorul 1. Surugiu vrea schimbarea legilor, Vâlcu îl contrazice. "Ele există, dar nu sunt aplicate"

Pexels
Pexels

Iulian Surugiu, de la Sindicatul Naţional Al Agenţilor de Poliţie, a indicat că legile din România ar trebui schimbate, dacă se dovedeşte că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate. Jurnalistul Val Vâlcu l-a contrazis, însă. 

„Din punctul meu de vedere fraudă la alegeri a existat după revoluție și până în prezent. Deci probabil procesul cu doamna nu se va termina în timpul mandatului ei, pentru că la noi în România nu avem un termen pentru când se termină un proces. Doi la mână, văd că și celor din opoziție le place legea asta în ce privesc alegerile. Le place și de aceea nu fac nimic. Ca să poți să candidezi în funcția de președinte îți trebuie sute de mii de semnături. Unii vin 4 ani și fură de la stat și de la cetățeni, după aia pleacă și vin ceilalți și se alternează. Asta se întâmplă de obicei. Nu vor schimba nici legea electorală, nu se va întâmpla nimic nici nu doamna Clotilde, că bănuiesc eu că până se va termina procesul dumneavoastră veți avea 2-3 ani subiect de presă, rating și așa mai departe. Nu se întâmplă! nu o să pățească nimic dacă nu se schimbă legile!”, a declarat Iulian Surugiu, fost preşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. 

Legile există, nu sunt aplicate 

Jurnalistul Val Vâlcu a indicat că legile deja există, dar ele nu sunt aplicate şi a făcut un scurt comentariu şi despre situaţia de la Arad, acolo unde s-a aflat că omul de afaceri Ioan Crişan îşi ţinea banii "la saltea", nu în bănci. 

„Domnul Surugiu propune ca soluție schimbarea legilor. Legile există, dar trebuie să fie aplicate. Exista lege și la Onești, exista lege și la Caracal", a spus Val Vâlcu. .

"Mie îmi ridică un semn de întrebare de ce oamenii din Arad nu își țin banii în bancă și îi țin în seifuri. Evident că este o momeală pentru bandiți, dar ridică și o suspiciune. Un om care moare într-un atentat cu bombă, într-o astfel de explozie și ținea sute de mii de euro în seifuri. Era un om de afaceri în Arad, avea datorii, bani în seifuri. Lucrurile sunt încurcate, dar după cum se vede rezultatele muncii polițiștilor lipsesc.

Aici ar trebui domnul Surugiu să se concentreze și chiar și în București. Gândiți-vă că a luat o noapte numărarea alegerilor, fie ele și cuantificate și așteptăm până în august să renumere voturile. Dar ce fac? Iau amprente de pe fiecare buletin? Face teste ADN? Ce durează atât să numeri niște voturi?”, a declarat Val Vâlcu într-o intervenție la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel