Alegeri Franța. Primele rezultate

alegeri franta
alegeri franta

Franța își alege astăzi un nou președinte. Rezultatele unui sondaj efectuat la ieșirea de la urne, sunt surprinzătoare. În ceea ce privește prezenței la vot, înregistrată la ora 20.00, aceasta a fost de 81%. 

UPDATE: Ministerul de Interne a anunţat, duminică seara, primele rezultate parţiale după numărarea a 20 de milioane de voturi din Franţa. Aceste rezultate parţiale o dau pe prima poziţie pe Marine Le Pen cu 24,38% din sufragii, urmată de cele 22,19% de voturi adunate de Emmanuel Macron, scrie BBC News, citat de News.ro.

UPDATE: Emmanuel Macron este câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, cu 23,7% din sufragiile exprimate, potrivit primelor exit-poll-uri. Marine Le Pen a reușit să adune 21,7% din totalul voturilor, fiind, astfel, al doilea favorit pentru președinția Franței. 

Exit-poll:

Emmanuel Macron - 23,7% 

Marine Le Pen - 21, 7% 

Francois Fillon - 19,5%

Alegeri Franța. RTBF a obținut următoarele rezultate în urma unui sondaj efectuat la ieșirea de la urne:

Alegeri Franța. Emmanuel Macron - 24%

Alegeri Franța. Marine Le Pen - 22%

Alegeri Franța. Francois Fillon - 20,5%

Alegeri Franța. Jean-Luc Mélenchon - 18%

[citeste si]

Emmanuel Macron garantat urmează să fie în cel de-al doilea scrutin, conform sondajului dat publicității duminică la prânz. 

Deloc surprinzător, potrivit cotidianului belgian La Libre, francezii care trăiesc în America de Nord (Canada și SUA), cu excepția Montreal, au votat pentru Macron (45,35%), Fillon (25,33%) și Mélenchon (14,05%). Cei ce trăiesc în Statele Unite și Canada au trebuit să meargă la vot sâmbătă din cauza diferenței de fus orar.

Rata de participare în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa atingea 69,42% duminică la orele locale 17:00 (15:00 GMT), potrivit Ministerului de Interne francez, fiind în uşoară scădere în raport cu primul tur al alegerilor din 2012 (70,59%), dar una dintre cele mai bune din ultimii 40 de ani, informează AFP.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel