Alegeri Franța: Le Pen, finanțare străină

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Candidata extremei drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a reafirmat luni că nu și-a asigurat încă toate fondurile necesare pentru campanie, cu mai puțin de patru săptămâni până la primul tur al scrutinului, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Șefa Frontului Național (FN), cotată în sondaje cu șanse să ajungă în turul al doilea al alegerilor, a spus din nou că băncile din Franța refuză să îi ofere împrumuturi.

Într-un interviu pentru postul de radio Europe 1 după vizita de săptămâna trecută la Moscova, unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, Marine Le Pen a spus că nu are niciun sprijin financiar din partea Rusiei sau a vreunei instituții financiare rusești, dar că încearcă să obțină un credit de la o bancă străină.

"Sunt nevoită. Mi se interzice să iau împrumuturi de la bănci franceze, iar acum sunt denunțată pentru că cer un împrumut de la o bancă străină. Ce ar trebui să fac? Băncile franceze au oferit credite tuturor candidaților la prezidențiale, mai puțin mie", a spus ea.

O bancă franceză, Societe Generale, a precizat că nu oferă bani niciunui partid politic. Celelalte mari bănci au refuzat să facă vreun comentariu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel