Alegeri Franța. Kremlinul, despre preferința pentru Marine Le Pen

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezmințit luni că Rusia o susține în alegerile prezidențiale din Franța pe Marine Le Pen, care pledează pentru o apropiere de Moscova și care a fost primită la sfârșitul lui martie de liderul rus Vladimir Putin, transmite AFP.

La acea dată, Putin a dat asigurări că nu există o ingerință din partea Rusiei în scrutinul prezidențial din Franța.

'Trebuie spus că Rusia susține mai mult sau mai puțin un candidat sau altul', a afirmat Peskov. 'Rusia dorește să construiască bune relații cu cei care au aceeași abordare pozitivă și care estimează că divergențele trebuie să fie rezolvate doar pe calea dialogului, ținând cont de interesele fiecăruia', a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea, Dmitri Peskov a respins din nou orice implicare a Moscovei în atacurile informatice ce au vizat site-ul de campanie al lui Emmanuel Macron.

La mijlocul lui februarie, anturajul lui Macron a pus întrebări despre aceste atacuri informatice și a denunțat ceea ce el considera ca fiind 'propagandă' a mass-media pro-Kremlin pentru destabilizarea candidatului.

Bătălia pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța se va da între proeuropeanul și fostul ministru al economiei Emmanuel Macron, care a acumulat 23,75% din voturi, și lidera extremei drepte Marine Le Pen, cu 21,52% din sufragii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel