Alegeri Franța: Dezbatere televizată, sondaj. Cifre surprinzătoare

Toți cei 11 candidați la președinția Franței s-au reunit pentru prima dată marți seara, într-un studio de televiziune, relatează Reuters și AFP, potrivit Agerpres. Emmanuel Macron pare în continuare favorit atât în primul tur al alegerilor, pe 23 aprilie, cât și în al doilea, pe 7 mai, când se va confrunta probabil cu Marine Le Pen.

Un sondaj difuzat imediat după cele patru ore de dezbatere a arătat că telespectatorii au apreciat cel mai mult prestația la televiziune a candidatului radical de stânga Jean-Luc Melenchon, care nu are practic șanse să treacă de primul tur, dar a fost preferat de 25% din cei care au urmărit emisiunea.

Centristul Macron s-a clasat al doilea, cu 21%, iar programul său de guvernare a fost cel mai apreciat, cu 23% din răspunsurile la sondaj.

Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, a fost apreciată abia a patra ca performanță, cu 11%, după socialistul Francois Fillon, care a întrunit 15%.

Sondajul nu s-a referit la intențiile de vot, ci doar la reacțiile față de show-ul electoral la televiziune.

Macron și Le Pen, favoriți în primul tur conform sondajelor de opinie, s-au contrazis vehement între ei și cu Melenchon pe tema Europei. Macron dorește întărirea construcției europene, Le Pen — ieșirea imediată a Franței din zona euro și apoi din Uniunea Europeană, iar Melenchon — renegocierea tratatelor UE, dar nu și un "Frexit" după modelul Brexit-ului deja declanșat de Regatul Unit.

Totuși, numărul mare de nehotărâți poate furniza surprize la alegerile preizdențiale din Franța.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel