Alegeri Franța: Corupție. Fillon, convocat de judecători

Candidatul dreptei în alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon, a fost convocat de magistrații responsabili de ancheta deschisă în legătură cu suspiciunile că soția fostului premier, Penelope, a fost angajată în mod fictiv la cabinetul parlamentar al acestuia, informează publicația Journal du Dimanche, în ediția online, potrivit Agerpres.

François Fillon a primit miercuri dimineață o convocare din partea judecătorilor de instrucție în cazul Penelope Fillon, au indicat surse apropiate candidatului.

Din acest motiv, Fillon și-a anulat vizita programată la un târg de agricultură.

El a anunțat că va susține o declarație de presă la ora locală 12:00 (11:00 GMT), la sediul său de campanie.

La 25 ianuarie, justiția franceză a deschis o anchetă în urma dezvăluirilor din presă despre salariile primite de Penelope Fillon în calitate de asistentă parlamentară a soțului său, apoi a supleantului acestuia, suma totală ridicându-se la peste 800.000 de euro brut între 1988 și 2013.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă soția fostului prim-ministru a prestat în mod efectiv o activitate în anii în care a fost remunerată, sau a fost vorba despre o slujbă fictivă.

François Fillon, a cărui candidatură a fost serios fragilizată de acest scandal, și-a pierdut statutul de favorit în alegerile din aprilie-mai, sondajele indicându-l eliminat din primul tur, în favoarea șefei Frontului Național, Marine Le Pen, și a centristului Emmanuel Macron.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel