Alegeri Franța. Comisar european, mesaj pentru francezi: Pierderi uriașe

Comisarul european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan, i-a atenționat pe agricultorii francezi că un vot pentru Marine Le Pen ar echivala cu 'pierderea veniturilor', informează AFP, potrivit Agerpres.

'Un vot pentru Marine Le Pen înseamnă un vot în favoarea pierderii unei părți din venitul agricol', a explicat Hogan în fața jurnaliștilor la Bruxelles, preconizând totuși că agricultorii francezi îl vor alege mai degrabă pe Emmanuel Macron.

Phil Hogan, care s-a deplasat în Franța de șase ori în ultimele șase luni, a luat deja poziție înainte de primul tur împotriva Marinei Le Pen, care vrea să transforme Politica Agricolă Comună (PAC) în 'Politica agricolă franceză'.

'I-am atenționat pe agricultorii din Franța că, dacă ei vor să ajungă precum agricultorii britanici, atunci ar trebui să voteze pentru Marine Le Pen, însă eu nu cred că aceasta este o idee bună, pentru că ei ar pierde 25.000 de euro de fermă', a precizat el.

Agricultorii francezi primesc în jur de 9 miliarde de euro pe an prin PAC.

'De unde vor veni banii' dacă Franța va trebui să-și asume singură sprijinul pentru agricultori, se întreba încă de la mijlocul lui martie, pe blogul său, comisarul european.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel