Alegeri Franța. Ciocniri violente. Proteste împotriva lui Macron și Le Pen

proteste grecia
proteste grecia

Ciocniri violente au avut loc joi în centrul Parisului între forțele de poliție franceze și liceeni protestatari care demonstrau împotriva celor doi candidați în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța.

Poliția a răspuns cu gaze lacrimogene după ce tineri au aruncat cu sticle pe marginea unui marș la care au luat parte aproximativ 500 de elevi de liceu.

Forțele de ordine au folosit de asemenea gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Rennes (vestul Franței) unde aproximativ 2.000 de elevi de liceu, studenți și activiști de extremă stânga au organizat o demonstrație, a relatat un corespondent Reuters. 

La Paris, protestatarii au blocat intrările în aproximativ 20 de licee sau au organizat demonstrații legate de alegeri în cursul zilei de joi.

Elevii au organizat proteste la licee împotriva lui Emmanuel Macron și a Marinei Le Pen după ce cei doi s-au calificat duminică pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța ce va avea loc pe 7 mai, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel