Alegeri europarlamentare. Orban vrea 'sânge proaspăt' în PE

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat că este nevoie de 'sânge proaspăt' în Parlamentul European, făcând referire la alegerile europene din luna mai a anului viitor.

'Văd la ei semnele unei oboseli de final de mandat', dar vor fi noi europarlamentari după alegerile europene, iar 'calitatea democraţiei va creşte', a spus Orban la postul public de radio, Kossuth. El a declarat că nicio democraţie nu este perfectă, deci nici cea din Ungaria, dar că democraţia de la Bruxelles este chiar mai departe de a fi perfectă.

Comentând o dispută recentă cu Guy Verhofstadt, liderul grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE, el a spus că aceasta a evidenţiat diferenţa dintre democraţiile din vestul Europei şi cele din estul Europei. 'Ei au o democraţie instituţională obosită, iar când elita simte că este atacată, se ofensează. Noi nu am avut niciodată luxul de a nu fi atacaţi. Am fost parlamentar din 1990 şi sunt prim-ministru de 13 ani, şi mă trezesc în fiecare dimineaţă aşteptându-mă să fiu atacat', a mai declarat Orban.

Luptăm ca nişte luptători de stradă

'Trebuie să supravieţuieşti fiecărui atac aici. Noi trebuie să luptăm ca nişte luptători de stradă, chiar şi pentru luarea celor mai bune decizii', a adăugat el. Raportul Sargentini al PE privind statul de drept în Ungaria a fost un atac asupra ţării, iar 'noi am răspuns cu cel puţin la fel de multă forţă, dacă nu mai multă', deoarece guvernul nu trebuie să tolereze încercările de distrugere a reputaţiei şi onoarei Ungariei, a mai spus Orban.

Relaţiile dintre guvernul populist de dreapta din Ungaria, sub conducerea lui Viktor Orban, şi UE au fost tensionate încă de când blocul comunitar s-a confruntat cu un val de refugiaţi în 2015. Relaţiile s-au deteriorat şi mai mult după ce Parlamentul European a votat în septembrie în favoarea declanşării procesului de sancţiuni împotriva Ungariei pe tema statului de drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel