Alegeri europarlamentare 2014: PNL vrea 25%

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reafirmat sâmbătă, la Braşov, ideea că, în cazul în care liberalii vor obţine un scor de sub 20% la alegerile europarlamentare, îşi va da demisia, subliniind că, spre deosebire de fostul lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu, care ”a devenit majordom la Casa Sârbu”, el, personal, îşi asumă rezultatul bătăliilor electorale.

”Am spus şi spun că PNL şi-a stabilit o ţintă obiectivă de 25% la aceste alegeri (...), e o ţintă realistă şi în ipoteza vehiculată - pe care nici nu o iau în calcul - că am obţine sub 20%, îmi depun mandatul de preşedinte. Adică demisionez, nu-mi depun mandatul ca să mi-l daţi înapoi. Suntem oameni serioşi, la noi onoarea e individuală, nu colectivă, aşa cum ne-a anunţat domnul Ponta că e la PSD. Am spus acest lucru şi ştiu ce vorbesc”, a afirmat liderul liberalilor.

În opinia lui Antonescu, Tăriceanu ”este în politică, dar nu face politică”, alegând să devină ”majordom la Casa Sârbu”, din preşedinte de partid.

”Cred că, în politică, nu se poate trăi oricum. (...) Unii aleg să fie în politică într-un fel şi iată, domnul Tăriceanu, din preşedinte al acestui partid - nu al oricărui partid, al acestuia - a ales să fie majordom la Casa Sârbu. Asta e! E în politică, dar nu face politică. Eu înţeleg, cel puţin în calitate de lider al unui partid, să ai un proiect, să ai o strategie, să avem nişte bătălii şi să le câştigăm. În momentul în care bătălia se pierde poţi să desfiinţezi armata. Sunt bătălii care se pierd, care se câştigă, dar cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a spus Antonescu.

VEZI ȘI: Crin Antonescu vrea moţiunea de cenzură până în euroalegeri

Totodată, el a subliniat că în mod evident miza acestor alegeri este legată de PNL, toate dezbaterile politice axându-se pe scorul pe care această formaţiune politică îl va realiza şi nu 'dacă PSD face peste 40% sau sub 40%' sau 'dacă noul partid al domnului Băsescu şterpeleşte mai mult sau mai puţin de la vechiul partid al acestuia'.

”Discuţia se poartă în jurul PNL. Ieri (n.r. vineri) a fost prima zi de campanie şi campania PSD în mediul online a pornit împotriva cui - împotriva cui luptă dânşii pe viaţă şi pe moarte? cu Băsescu, la Antena 3...A PNL, a mea, a europarlamentarilor noştri. Oare de ce se întâmplă toate aceste lucruri? Oare de ce toţi cei care nu doresc ca PSD să pună mâna pe Preşedinţia României şi apoi pe tot ce a mai rămas legat prin intermediul acesteia, de ce toţi - politicieni, analişti, simpli cetăţeni, care nu vor să vadă atâta roşu în faţa ochilor spun: să vedem care este rezultatul alegerilor europarlamentare? Pentru că semnificaţia scorurilor pe care partidele le obţin la aceste alegeri europarlamentare vor determina configurarea scenei politice în această toamnă”, a subliniat preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, cifrele sondajelor arată că 'PNL este nu doar cea de-a doua forţă politică, ci cea mai importantă forţă de dreapta, iar rezultatele alegerilor europarlamentare vor trebui să confirme acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel