Alegeri europarlamentare. Modelul buletinelor de vot, aprobat de Guvern

Votare
Votare

O serie de hotărâri privitoare la pregătirea alegerilor europarlamentare din primăvara acestui an se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de miercuri, 27 februarie. 

Mai multe hotărâri de Guvern cu privire la organizarea alegerile europarlamentare, printre care şi cea privind aprobarea modelului buletinului de vot, se află printre proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Executivului de miercuri. De asemenea, Guvernul urmează să discute proiectul de hotărâre privind aprobarea modelului listelor electorale care vor fi folosite la alegerile pentru Parlamentul European din acest an. 

Alte două hotărâri care vor fi discutate de Guvern se referă modificarea HG 186/2009 privind aprobarea Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor şi la HG 177/2016 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Pe agenda reuniunii se mai află proiecte de hotărâre cu privire la aprobarea unor scheme de ajutor de minimis pentru producţie de tomate şi usturoi. 

Memorandum privind negocierea unui acord de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare



Cabinetul Dăncilă urmează să discute şi acordul guvernamental România - Sultanatul Oman cu privire la eliminarea obligaţiei vizei pentru titularii de paşapoarte diplomatice, speciale şi de serviciu, semnat la Muscat, la 5 noiembrie 2018. 

Membrii Guvernului vor mai analiza un memorandum privind negocierea unui acord de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de 50 milioane euro, în vederea finanţării proiectului privind îmbunătăţirea capacităţii de rezilienţă şi răspuns la situaţii de urgenţă. De asemenea, se va discuta nota-mandat de negociere a unui acord de împrumut cu aceeaşi bancă, în valoare de 40 milioane euro, în vederea finanţării proiectului privind consolidarea infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă. 

Pe ordinea de zi se mai află un memorandum cu privire la aprobarea negocierii şi semnării acordului guvernamental România - RP Chineză în domeniul cooperării ştiinţifice şi tehnologice, precum şi două memorandumuri privind acorduri de colaborare cu Republica Moldova.

Vezi şi: ”Viitorul României”, o nouă dezbatere transmisă LIVE

Crima din Vrancea pas cu pas. Ce arme au folosit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel