Alegeri Austria. Tânăr de extrema dreaptă, favorit

Alegeri
Alegeri

Dreapta speră să câștige alegerile parlamentare care se desfășoară, duminică, în Austria.

Ascensiunea vine pe fondul scăderii în sondaje a conducerii de centru-stânga a țării și al unui scandal ce o afectează, putând de asemenea propulsa un partid radical de dreapta, relatează agenția dpa, potrivit Agerpres.

Circa 6,4 milioane de alegători sunt așteptați la urne în această țară mică și bogată din UE, după o cursă electorală ce a provocat discuții aprinse.

Partidul Social-Democrat Austriac (SPOe) al cancelarului Christian Kern și Partidul Popular Austriac (OeVP, conservator) s-au acuzat reciproc de tactici de campanie murdare, subliniind prăpastia profundă ce s-a deschis între partidele centriste în timpul coaliției lor de un deceniu.
Guvernul de coaliție s-a destrămat în cele din urmă în mai, când OeVP l-a făcut noul său lider pe tânărul și popularul ministru de externe Sebastian Kurz.

Potrivit sondajelor, tânărul de 31 de ani este favorit în cursa electorală, datorită planurilor sale de a opri imigrația de refugiați și muncitori din țările mai sărace ale UE.
Pozițiile sale sunt destul de similare cu cele ale Partidului Libertății Austriac (FPOe) din opoziție. Condusă de Heinz-Christian Strache, mișcarea populistă de extremă-dreapta s-a străduit să-și schimbe imaginea radicală pentru a deveni un viitor partener de coaliție în următorul guvern.

Sondajele sugerează că FPOe și SPOe își vor disputa, duminică, locul al doilea.

Cancelarul Kern s-a luptat să-și promoveze planurile de a intensifica activitatea economică și a fost de asemenea afectat de dezvăluiri că el ar fi angajat un consultant politic israelian care a creat pagini false în social media pentru a-l discredita pe Kurz.

Potrivit mai multor sondaje, alegătorii consideră migrația drept cea mai importantă problemă după ce aproximativ 130.000 de solicitanți de azil au cerut protecție în Austria în 2015 și 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel