Alegeri anticipate în Republica Moldova. Voronin și Dodon candidează împreună, la 10 ani de la ruptură

Alegeri anticipate Republica Moldova. Voronin și Dodon candidează împreună, la 10 ani de la ruptură  /  Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Alegeri anticipate Republica Moldova. Voronin și Dodon candidează împreună, la 10 ani de la ruptură / Sursă foto: Facebook Igor Dodon

Vladimir Voronin și Igor Dodon, președinții Republicii Moldova din perioada 2001-2009 și 2016-2020, și-au dat mâna și vor candida împreună la alegerile anticipate de peste Prut.

Igor Dodon și Vladimir Voronin au semnat, astăzi, documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de către președintele socialiștilor pe pagina sa de Facebook. 

"Consiliul Republican al PSRM a decis asupra necesității semnării acordului de creare a Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor, ca împreună să învingem la alegeri și să asigurăm conducerea responsabilă a țări, să le oferim cetățenilor ordine și bunăstare", a scris Dodon.

Amintim că discuţiile cu privire la crearea unui bloc electoral al socialiştilor şi comuniştilor au fost iniţiate după ce Igor Dodon i-a adresat o scrisoare oficială lui Vladimir Voronin, precizează Publika.

Suveranitatea Republicii Moldova, pusă în primul plan de cei doi președinți

„Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost analizată strategia socialiștilor în alegerile parlamentare anticipate și au fost luate câteva decizii importante.

În cadrul ședinței, a fost accentuat faptul că suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor țări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului țării noastre în câmp de manevre militare. Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chișinău, vor să impună cetățenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creștine, improprii națiunii noastre. De asemenea, se urmărește lichidarea identității moldovenești, inclusiv prin interzicerea limbii moldovenești. Se urmărește transformarea țării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forță de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor etc“, se mai arată în postarea de pe Facebook-ul lui Igor Dodon.

Pe 4 noiembrie 2011, după ce fusese aleși pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, împreună cu Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc, au părăsit fracțiunea PCRM din Parlament și, ulterior, cei trei au aderat la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. La 11 decembrie 2011, Igor Dodon a fost ales președinte al PSRM.

De-a lungul ultimilor ani, între cei doi președinți au fost mai multe dispute, Vladimir Voronin lansând mai multe acuzații împotriva fostului coleg. În decembrie 2020, Voronin spunea despre Dodon că „nu a fost capabil să merite măcar titlul de măgar de onoare al Găgăuziei“ în ultima încleștare dintre cei doi, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel