Alegeri anticipate! Chirieac: Sesizez un lucru în discursul lui Florin Cîțu. Până acum nu s-a întâmplat

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Nicolae Ciucă ar putea să-și depună mandatul de premier desemnat dacă nu va obține o majoritate parlamentară. Se ajunge, până la urmă, la alegeri anticipate? Analistul politic Bogdan Chirieac a sesizat ceva fără precedent în discursul lui Florin Cîțu. 

Nicolae Ciucă spunea astăzi, la Parlament, că ar putea să-și depună mandatul de premier desemnat dacă nu se ajunge la nicio soluție, respectiv dacă nu are nicio șansă acest nou guvern.

Într-o discuție despre acest scenariu, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat la Antena 3 că "dacă nu va obține majoritate parlamentară, generalul Ciucă nu va face greșeala pe care a făcut-o Dacian Cioloș - să se umple de ridicol în plenul Parlamentului și își va depune mandatul."

Analistul politic Bogdan Chirieac a sesizat însă ceva ce "până acum nu s-a întâmplat" în discursul președintelui PNL, Florin Cîțu. 

"Mai departe însă, în discursul domnului Florin Cîțu, în afară de faptul că nimeni nu se înțelege cu nimeni, sesizez un lucru: Văd că, pentru prima dată, dânsul "apasă" pe alegerile anticipate. Până acum nu s-a întâmplat. Dar o face în legătură cu USR.", a mai spus Bogdan Chirieac în emisiunea moderată de Cătălina Porumbel. 

Chirieac: De ce nu vrea USR alegeri anticipate. "Nici PNL nu își dorește cu adevărat"

Chirieac a dezvăluit că, în afară de PNL, mai e un partid care nu-și dorește alegeri anticipate: USR. În ciuda ultimelor declarații, PNL nu ar vrea alegeri anticipate pentru că "ar pierde foarte mulți parlamentari". 

În legătură cu USR, Bogdan Chirieac a declarat că partidul "nu-și dorește alegeri anticipate pentru că, pe de o parte, nu e foarte clar dacă ar mai obține 15%. Pe partea cealaltă, numirile de parlamentari nu le face, la USR, președintele partidului. Și le votează ei, pe Internet."

"Deci, cine a prins un loc de parlamentar acum, trebuia să stea patru ani... Nu e deloc sigur că în votul de pe Internet o persoană de la USR va fi din nou desemnată să ocupe un fotoliu de parlamentar. Florin Cîțu a calcul și a pus pe masă alegerile anticipate. Nici PSD-ul nu cred că e foarte dornic de alegeri anticipate...", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: Bogdan Chirieac, despre un guvern minoritar condus de Ciucă și susținut de PSD: O struțo-cămilă oribilă. România, în criză profundă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel