Alegeri 2019. Cioloș: Nu am nevoie! Ăsta e obiectivul zero

Fostul premier Dacian Cioloş, cel care deschide lista Alianţei USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din luna mai, a făcut noi declarații, în contextul alegerilor. 

"Dacă va fi nevoie şi atât cât va fi nevoie voi merge şi în Parlamentul European şi voi fi disponibil şi pentru Parlamentul României. De un lucru pot să vă asigur că, indiferent ce se va întâmpla până în 2020, voi fi şi candidat pentru Parlamentul României. Pentru că proiectul meu este în România, chiar dacă acum candidez pentru Parlamentul European nu o fac pentru a pleca la Bruxelles, nu am nevoie. Am stat la Bruxelles cinci ani de zile, dacă voiam puteam să rămân acolo şi aveam multe lucruri de făcut pentru Europa, inclusiv cu impact pozitiv pentru România, dar am ales să vin să mă implic aici în România. Şi această candidatură, acum, la Parlamentul European, este tot pentru proiectul la care vreau să contribui în România, în mod foarte clar", a spus Cioloş, într-o conferinţă de presă.

El a dat asigurări că se află în relaţii bune cu preşedintele Klaus Iohannis. "În relaţii bune, am mai spus lucrul acesta, nu există motiv să nu fim în relaţii bune", a arătat el.

Vezi și: Alegeri PSD. Plumb: Cu părere de rău vă spun...

"Nu pot să iau o decizie"

Referitor la alegerile prezidenţiale, la întrebarea dacă va fi contracandidat al actualului şef al statului, Dacian Cioloş a răspuns că el personal nu poate lua o decizie în acest sens.

"Eu personal nu pot să iau o decizie pentru că noi vom lua o decizie despre cum vom aborda campania pentru prezidenţiale, după ce trec alegerile europarlamentare. Şi vă asigur că Alianţa 2020 USR - PLUS în această direcţie va acţiona, pentru a susţine un proiect pentru România. (...) Modul în care vom face lucrul acesta îl vom decide împreună, după ce vor trece alegerile europarlamentare. Şi asta nu are nimic de-a face nici cu relaţia bună sau nu cu domnul preşedinte Iohannis sau cu PNL-ul sau cu alte partide. Are de-a face cu o strategie pe care o vom decide în această alianţă. Primii noştri parteneri sunt românii, pe care îi aşteptăm să îşi asume o responsabilitate pentru România şi să dovedească lucrul acesta participând la vot - ăsta e obiectivul zero al nostru până la alegerile europarlamentare", a menţionat Dacian Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel