ALEGERI 2016. Factor esențial. Pîrvulescu: Rol major, nu e fraudă, e mecanism politic

Cristian Pirvulescu
Cristian Pirvulescu

Politologul Cristian Pîrvulescu a precizat ce aspect va face diferența în această campanie electorală. 

38% dintre românii care susțin că vor merge la vot pun ștampila pentru ”omul” de pe listele partidului, potrivit ultimului sondaj IRES. Susținerea primarului contează 21%. 20% contează programul de guvernare, iar partidul- 11%. Restul se încadrează în marja de eroare de 3%. 

Politologul Cristian Pîrvulescu a afirmat, la Digi24, despre listele PNL, că ”dl Dănăilă este un domn foarte profesionist în domeniul domniei sale, dar nu este un politician. Dacă pentru respondenți contează foarte mult omul, ce contează? Contează experiența lui politică? Politica e o meserie, care presupune o pregătire la locul de muncă. Dar cineva care vine dinafară la o vârstă respectabilă și intră în politică cu o experiență profesională extraordinară, cu rezultate nemaipomenite, e un bun politician care atrage voturi? Ceea ce mobiliează electoratul este discursul, pentru că un politician e un vorbitor, trebuie să-i convingă pe oameni să-l urmeze, să voteze. Dacă nu reușesc acest lucru, nu vor obține voturi. O carieră politică se formează în zeci de ani, e o meserie care presupune foarte multe cunoștințe acumulate din experiența directă cu politica”. 

În ceea ce privește listele PSD, ele mizează pe ”oamenii de partid, iar eu v-am explicat că primarii, la o prezență de 40-45% vor juca un rol major. (...) Au o influență, ei sunt în relație directă cu cetățenii. Nu e vorba de fraudă, e un mecanism politic”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel