”Alege oaia”, Indagra 2017. Ministerul Agriculturii lansează campania

Alege oaia - Petre Daea
Alege oaia - Petre Daea

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va lansa în 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului pentru agricultură Indagra 2017, campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită “Alege Oaia!”.

Prin această campanie, autorităţile urmăresc creşterea valorificării produselor agro-alimentare provenite de la ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi ”păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane”.

”Campania de informare şi promovare “Alege Oaia!” se va desfăşura la nivel naţional pe o durată de trei luni şi are ca principal scop încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie pe tot parcursul anului”, se arată în comunicatul ministerului.

În cadrul târgului Indagra 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului şi ”vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniţă şi pastramă, gătite chiar la faţa locului după reţete tradiţionale, pentru a convinge cât mai mulţi vizitatori să încerce preparatele din carne de oaie”.

Autorităţile doresc astfel sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea unei pieţe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine şi retail.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel