ALDE: Ambrozia, interzisă în București

Apelul bucureștenilor de a lua măsuri împotriva plantei ce provoacă alergii - ambrozia - a fost ascultat de consilierii generali ai ALDE, care au realizat un proiect de hotărâre de Consiliu General privind combaterea și distrugerea acestei plante de pe teritoriul Municipiului București, poiect ce va fi votat miercuri, 30 august, se precizează într-un comunicat ALDE remis DC News.

"Planul pentru București prevede atât măsuri pentru combaterea ambroziei, dar și o amplă campanie de comunicare pentru a conștientiza pericolele la care se poate expune populația care intră în contact cu această plantă (prin inhalarea polenului, ori contactul direct cu pielea), adică prevenția prin educație/informare. Proiectul de hotărâre prevede de asemenea amenzi pentru cei care nu vor dispune de măsurile specificate în hotărâre, amenzi cu valoare cuprinsă între 500-2000 RON pentru persoanele fizice și 2500-5000 RON pentru persoanele juridice", se arată în comunicatul citat, semnat de Tudor-Tim Ionescu, consilier general ALDE al Municipiului București, membru al Comisiei de Mediu a Municipiului București.

Deoarece ambrozia are o rază de polenizare de cca. 4-500 km, este esențial ca acțiunea de combatere a acestei plante să fie extinsă la nivel național. "În acest sens, grupul consilierilor generali ALDE va înainta grupului deputaților și senatorilor ALDE proiectul de hotărâre privind combaterea și distrugerea ambroziei, pentru a genera cadrul legislativ la nivel național, în vederea unei acțiuni cu adevărat eficiente", se încheie astfel comunicatul citat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel