ALDE dă alarma: Firmele, spre FALIMENT. Apel către politicieni

ALDE
ALDE

Organizaţiile ALDE din Bucureşti îşi exprimă îngrijorarea cu privire la evoluţia economiei locale post-pandemie, pe fondul lipsei de măsuri clare şi imediate de susţinere a firmelor şi populaţiei din partea Guvernului României.

"Măsurile prevăzute în ordonanţa de urgenţă cu privire la plata şomajului tehnic sunt nu numai incomplete, dar şi aproape imposibil de accesat de către cele mai multe firme mici şi mijlocii, în special din domeniul serviciilor şi comerţului, din cauza condiţiilor foarte restrictive. La agravarea situației în care se află aceste firme mici și mijlocii și-au adus ”contribuția”, din păcate, și parlamentarii PNL , prin contestarea la Curtea Constituţională a legii prin care Parlamentul a decis susţinerea acestui segment al economiei, lege care prevede posibilitatea amânării plății utilităţilor şi chiriilor pe perioada încetării forţate a activităţii.

Este o nouă dovadă a faptului că Guvernul PNL și parlamentarii PNL au ales să acționeze în detrimentul românilor și al mediului de afaceri. Măsurile pe care puterea PNL le cataloghează ca fiind ”populiste” sunt, în fapt, măsuri pro populație și pro firme mici și mijlocii. În al doisprezecelea ceas, atragem atenţia tuturor factorilor de decizie de nevoia de promovare a unor măsuri urgente pentru susținerea acestei economii mici, reprezentată de firmele mici și mijlocii, preponderente în Bucureşti", transmite ALDE Bucureşti.

"Efecte sociale în cascadă"

"De asemenea, atragem atenția că blocarea măsurilor pe care ALDE, împreună cu reprezentanți ai celorlalte partide, le-a promovat și adoptat în Parlament, poate duce la împingerea în faliment a acestor firme, cu efecte grave sociale în cascadă.

Pentru evitarea unui posibil colaps social, ALDE Bucureşti face un apel către forţele politice reprezentate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la primarul Bucureştiului, dar și către primarii de sector să găsim împreună, cu responsabilitate, soluţii viabile de finanţare şi implementare a unei strategii de susţinere a economiei locale şi a populaţiei. Considerăm că disputele şi orgoliile politice nu îşi au sensul în acest moment. E nevoie de efort comun, pentru că numai așa putem să fim de un real folos celor pe care îi reprezentăm", se arată în comunicatul transmis de către ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel