ALDE: Orban face, în sfârşit, ceea ce i-am cerut încă din martie

"După 4 luni de stare excepțională, Ludovic Orban s-a gândit că e bine să facă ceea ce ALDE i-a cerut încă din martie: să dea decizia privind măsurile necesare luptei împotriva epidemiei la nivel local, să implice autoritățile locale în luarea deciziilor!", transmite ALDE.

"Era clar că virusul nu va dispărea prin restricții impuse de Guvern de la nivel național, așa cum poate guvernanții sperau, și că episoade brutale vor reveni în anumite zone. Guvernanții n-au putut să priceapă că acest gen de criză nu poate fi gestionat doar prin ordine polițienești ci, mai degrabă, prin implicarea comunității locale.

Și-au dorit să țină strâns în pumnul de la București orice decizie doar din nevoia electorală a domnilor Iohannis și Orban de a arăta românilor ce bine au gestionat ei situația. Doar că gândirea aceasta le-a explodat acum în nas. Numărul de infectări este tot mai mare, iar Guvernul Orban dovedește că a scăpat lucrurile de sub control", transmite ALDE printr-un mesaj publicat pe Facebook.

ALDE: "Decizia trebuia să aparțină de la început autorităților și specialiștilor comunităților locale"

"Decizia privind măsurile de combatere a epidemiei trebuia să aparțină de la început autorităților și specialiștilor comunităților locale. Ei ar fi trebuit să hotărască ce pornesc și cum pornesc, să-și ia măsuri de testare masivă, să ia măsuri de izolare în caz de nevoie.

Iată că, în luna iulie, a ajuns și Ludovic Orban la această concluzie! Sperăm doar să nu fie prea târziu și Orban să nu o facă doar să se spele pe mâini de responsabilitate la greu!", apreciază ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel