Alcoolul cauzează cancer. Este oficial

alcool-ficat-dcnews
alcool-ficat-dcnews

Numeroase studii au sugerat o legătură între consumul de alcool și anumite tipuri de cancer. Acum, una dintre cele mai mari și mai prestigioase asociații ale medicilor spune ca acoolul chiar și în cantități moderate crește riscul de cancer. 

Utilizarea alcoolului - indiferent daca este ușoară, moderată sau cu frecvență mare - este legată de creșterea riscului de apariție a mai multor tipuri de cancer, inclusiv a celor de sân, colon, esofag, cap și gât ", a arătat Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO). 

Cancerul de sân și de colon cauzează cele mai multe decese în SUA, luând aproape 95.000 de vieți în fiecare an, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC).

Raportul ASCO continuă să precizeze cât de multe dintre aceste tipuri de cancer sunt legate de consumul de alcool. Și pentru mulți, poate fi un număr surprinzător - 5-6% din cazurile noi de cancer și decesele cauzate de cancer în întreaga lume sunt cauzate direct de consumul de alcool, potrivit datelor colectate de ASCO, relatează fortune.com.

"Mesajul nu este "Nu bea ", ci "Dacă doriți să reduceți riscul de cancer, beți mai puțin. Și dacă nu beți, nu începeți ", a spus dr. Noelle LoConte, profesor asociat la Universitatea din Wisconsin-Madison și autorul principal al declarației ASCO.

"Este diferit de cazul tutunului în cazul în care spunem:" Nu fumați niciodată. Nu începeți. "Aceasta este puțin mai subtilă," a încheiat medicul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel