Alba: Un urs care a intrat în gospodăriile oamenilor, prins și relocat

Alexandru Ichim / 13 iul 2019 / 09:54 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un urs care şi-a făcut apariţia în mai multe rânduri într-un sat care aparţine de municipiul Alba Iulia, intrând în gospodării, atacând animale şi omorând doi câini şi un porc, a fost capturat în noaptea de vineri spre sâmbătă şi relocat în cursul dimineţii în Munţii Şureanu.

După o tentativă sistată, din cauza ploii, în urmă cu trei zile de a captura ursul, acesta a fost, în final, prins, tranchilizat şi apoi lăsat în libertate, potrivit ordinului de relocare aprobat de autorităţile competente la sfârşitul săptămânii trecute.

"Ursul din zona Pâclişa a fost tranchilizat. Nu au fost probleme. El a fost relocat în Munţii Şureanu", au precizat, pentru Agerpres, autorităţi implicate în operaţiunea de capturare a acestuia.

Unul din cei doi urşi observaţi în mai multe rânduri în ultimele două săptămâni în localitatea Pâclişa a pătruns, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o gospodărie, unde a ucis un câine. Potrivit unor videoclipuri postate de localnici pe reţelele de socializare, ursul a intrat în gospodăria unei familii, unde a pătruns până în adăpostul porcilor. Ursul a atacat un porc şi a omorât un câine. Şase jandarmi au încercat să alunge ursul, trăgând patru focuri de armă în aer. După circa o oră, ursul s-a îndepărtat de zona locuită, intrând în pădure. El şi-a făcut apariţia şi în următoarea noapte, omorând, de asemenea, un câine.

Despre celălalt urs care a fost văzut la Pâclişa, autorităţile cred că el s-a retras la scurt timp în pădure.

Un alt urs a fost observat în ultima lună în Ampoiţa, iar un altul, în Berghin.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27