Alba se mândrește cu Alexandru Lorintz, medaliat cu aur și vicecampion național la informatică

foto ziarulunirea.ro
foto ziarulunirea.ro

Alexandru Lorintz, elev al Colegiului Național ”Lucian Blaga” Sebeș, este singurul laureat dintre cei 59 de elevi din județul Alba participanți la faza pe țară a Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică desfășurată în acest an.

Elev la specializarea Matematică – informatică, Intensiv Informatică, pregătit de profesoarele Daniela Drăguș și Monica Lebădă, Alexandru Lorintz a obținut premiul al II-lea și medalia de aur la clasa a X-a, categorie la care au concurat 823 de liceeni din țară.

În gimnaziu, el a fost însă olimpic și la matematică, participând la etapele naționale ale olimpiadei la această disciplină în clasele a VII-a și a VIII-a, a declarat prof. Marius Muntean, adjunctul directorului Nicolae Moga, scrie ziarulunirea.ro

Alexandru și-a descoperit pasiunea pentru informatică în primul an de liceu, când a cucerit premiul I la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Informatică. Au urmat apoi alte concursuri la care Alexandru a obținut rezultate deosebite, cum sunt: Concursul Internațional „Adolescent Grigore Moisil” – ca membru al echipei Renegades, Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe – ca membru al echipei S.C.P., Concursul Național de Pregătire pentru Performanță în Informatică „InfoPro” sau USA Computing Olympiad – Divizia Gold, promovat în Platinum etc., a transmis directorul adjunct Marius Muntean.

În prezent, Alexandru Lorintz se pregătește pentru examenul de departajare din cadrul proiectului Erasmus+ ”Competențe TIC prin practică europeană”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel